Att se efter sin bil

Som bilägare så är du säkert medveten om att man är tvungen att se efter sin bil, det går inte att bara köra och tro att den ska hålla i all tid framöver. Den måste servas för att kunna köras.

För många så är det inte alls svårt att byta oljefilter och olja på bilen. Visst det kan ta en liten stund och för varje gång du utför detta så kommer det att gå fortare. Ta för vana att kolla upp olja när du tankar din bil, du kanske inte behöver göra det varje gång men i alla fall regelbundet. Gör notering i ett block eller något vilket datum du bytte olja och filter senast och mil antal så vet du på ett ungefär när det blir dags för nästa oljebyte.

Har du en ny bil så brukar det ingå service till en början, en så kallad nybilsgaranti för att den ska gälla så måste en märkesverkstad utför servicen. På äldre modeller så är det fritt upp till dig att lämna in den eller utför servicen själv. På många mackar så finns det gör-det-själv-hallar där man kan hyra in sig om man inte har ett eget garage att hålla till i.

Det är inte bara olja och filter som behöver bytas regelbundet på en bil. Det är en hel del att tänka på man ger sin bilen en fullservice, vilket du kan läsa mer om här. Skapa en checklista på saker som du måste fixa på bilen förutom olja och filterbyte, då har du den till nästa gånga du ska göra service på din bil och du behöver inte fundera på vad som ska göras.

juni 7, 2017