Motorsportnytt

Vi är i slutskedet av säsongen för en hel del motorsporter – andra är vi alldeles i början av säsongen på. Oavsett vilket så tänkte vi här berätta om några av de mest intressanta rubrikerna från den senaste veckan, och de kommer från Formel 1!

Fortfarande en spännande upplösning som väntar I Formel 1 så närmar vi oss de sista tävlingarna, tre stycken återstår just nu, USAs GP är nästa tävling och det är fortfarande riktigt spännande i toppen där de två Mercedesförarna tillika suveränerna för säsongen, Rosberg och Hamilton tampas om segern.

Konstruktörsmästerskapen har Mercedes redan vunnit i och med de bådas framfarter, men racet om vilken förare som får kalla sig världsmästare efter den sista tävlingen, det är i högsta grad pågående. För närvarande är oddsen i favör för Hamilton efter att han vunnit de senaste tävlingarna. Lite högre är oddsen på att Nico Rosberg ska ikapp och gå förbi på slutet – det återstår att se.

Silly Season innan säsongen är över

Det som dock har varit den största snackisen den senaste tiden är om förare som väntas byta stall, däribland svenske Marcus Ericsson, vars stall Caterham har gått i konkurs. Sällan har Silly Season för Formel 1 varit så het som den är denna höst, och då har ju som sagt serien inte ens körts klar.

Det snackas i alla fall om att Marcus Ericsson ska vara överens med ett annat ekonomiskt hårt ansatt stall, nämligen Sauber. Detta skulle i så fall rädda kvar den unge svensken i Formel 1, och han kommer troligen att ha en bättre bil att köra i till nästa säsong.

En kanske ännu hetare förestående övergång är förre världsmästaren, Fernando Alonsos byte från Ferrari till.. vart? McLaren snackas det om, vilka till säsongen 2015 inleder ett samarbete med Honda. Till media säger Alonso själv att han har tydlig plan framför sig vad han vill och att fansen kommer att älska den när de får höra den. Återstår bara att se vad det är för plan då.

oktober 18, 2014