Skaffa bättre belysning till bilen

Kör du ofta när det är mörkt kan du göra bilkörningen enklare och säkrare genom att förbättra bilens belysning. Det finns många saker du kan göra för att förbättra sikten, allt från nya glasögon till extraljus ta en titt på nätet för att hitta bra extraljus.

Extraljus och LED-ramper

På natten är det sällan mycket trafik. Du kommer inte att möta bilar så ofta vilket betyder att du kan köra med helljuset på ofta. Om du monterar extraljus eller en LED-ramp på din bil kommer du att förvandla natt till dag.

Få bättre halvljus

Är du missnöjd med din bils halvljus kan du inte åtgärda detta problem med extraljus. Du får inte ha fler än två halvljus på din bil. Det finns dock sätt att få bättre halvljus utan att bryta mot lagen. Är glasen smutsiga får du bättre ljus om du gör rent dem. Är glasen repiga bör du byta ut dem. Vanligaste orsaken till dåligt halvljus är att ljuset pekar fel. Åk till verkstaden och gör en strålkastarinställning och du får troligen bättre ljus.

Byta lampor

Ett sätt att få bättre ljus, både hel och halvljus, är att byta själva lamporna. Gamla glödlampor ger dåligt ljus och det finns speciella högeffektslampor som ger bättre ljus än original lampor.

december 22, 2021